5.8.2009

Pihamaan vadelmapiirakka


Taikina:

100,0 g
voita tai margariinia
2,5-3 dl
vehnäjauhoja
1,0 tl
leivinjauhetta
0,5 dl
sokeria
2,0 rkl
vettä

täyte:

2,0 dl
tuoreita tai pakastettuja vadelmia
1 tölkki
kermaviiliä (200 g)
1 tölkki
ranskankermaa (200 g)
1-2
munaa
2,0 tl
vaniljasokeria
0,5 dl
sokeria

päälle:

vadelmia, tomusokeria


1. Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe sekaisin. Lisää sokeri ja kylmää vettä. Levitä taikina jauhotetuin käsin piirakkavuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm) ja sen reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia.

2. Sekoita täytettä varten kananmunat, kermaviili, ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä vadelmat paistetulle piirakkapohjalle ja täyte päälle. Jatka kypsentämistä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Pienennä loppuvaiheessa tarvittaessa lämpöä.

3. Anna jäähtyä. Koristele vadelmilla ja sirottele marjoille tomusokeria.


Resepti Kotiliedestä.

1 kommentti:

Numppa kirjoitti...

NamNam, herahti vesi kielelle! :)